Evenemang 2018

Klicka på respektive bild nedan för att se den i större format.


Normans loge i Västerrå

Det var stor uppslutning av deltagare denna kväll. Många var intresserade av att komma in i Normans loge och titta på alla gamla saker som förvaras där. Britt-Marie har under många år samlat på gamla prylar. Auktioner och loppis har varit de största gruvorna att fynda på. Men folk har även skänkt saker som de själva inte tycker sig ha plats för. Varje vrå i den gamla logen i föräldrahemmet har fått sin egen karaktär. Hon har gjort ett jättejobb med att möblera de olika "rummen". Då man vandrar runt ser man att man plötsligt befinner sig i en barnkammare, ett sovrum, ett kontor osv. Både en specerihandel och en manufakturaffär finns också inne i logen. I det som en gång var ladugård finns saker som använts vid linberedning, tvätt och diverse utomhussysslor.

Mitt ibland alla saker så finns också gamla bord och stolar utplacerade där det går alldeles utmärkt att slå sig ner för lite vila och en fikastund. Även fast vi var många besökare så kunde vi gå åt olika håll så alla fick plats och därefter cirkulera för att se alla saker.

Under vårt besök i logen började det småregna och vi hörde åskan på långt håll. Då vi senare åkte hemåt så hade åskan kommit mycket nära och stora blixtar lyste ofta upp den mörka augustihimlen runt om oss.
Affärsgatan inne på logen

Här blommar nostalgin!
Vi med några år på nacken
minns de flesta varor i butiken

Att slå sig ner för fika inne i
denna miljö var extra behagligt då
regnet började smattra utanför