Evenemang 2018

Klicka på respektive bild nedan för att se den i större format.


Sockenkamp

Den 33:e sockenkampen mot Ilsbo anordnades av Hög och hölls vid Lill-Gurkan, eller Lissl-Gurska som det uttalas i folkmun. Sommarens otroligt soliga och varma väder fortsatte att råda och trots att det senare på kvällen blev skugga på kampplatsen så var det helt mygg- och knottfritt.

Vid promenaden fram till kampplatsen fanns tipsfrågor som första tävlingsmoment. Vid framkomsten berättade Jan-Erik Martinsson om platsen och att vindskydd, bänkar m.m. byggts i samband med att det under några år varit en fiskecamp där. Det var då en populär plats för arbetsgivare anordna kick-off för sina anställda.

Eftersom platsen använts som fiskecamp så gick kvällens tema lite i fiskets tecken. Därför blev det andra momentet i tävlingen att med haspelrulle på ett pimpelspö, försöka träffa ett utplacerat mål. Det visade sig vara mycket svårare än man kan tro men tre deltagare lyckades komma så nära att de fick varsina poäng till sitt lag, Ilsbo 1 och Hög 2. Eftersom poängutdelningen blev låg, erbjöds lagen att att som extragren hålla en rockring snurrande runt magen i minst 10 sekunder. Många försökte men ingen lyckades!

Att skjuta pilar med blåsrör och sedan vanlig pilkastning blev nästkommande tävlingsgrenar. Ilsbo vann på blåsröret och Hög var bättre på pilkastningen. Vid fikarasten summerades resultaten och inte helt överraskande så vanns tipsrundan av ilsboborna. Det stod 2-2 i tävlingsgrenar men Hög hade några fler poäng tack vare pilkastningen.

Som sista och avgörande moment fick lagen ställas mot varann i mer-eller-mindre-frågor om fiskar. Av de nio frågorna så kammade Hög hem 6 rätt och Ilsbo 3 och därmed stod det klart att Hög hade tagit hem segern i årets sockenkamp. Ilsbo tilldelades ett diplom med dagsfärskt foto på den fina solbelysta Lissl-Gurskan som tack för god kamp. Kvällen avlutades i god sämja men vi såg hur revanschlustan lyste i ögonen på de som tävlade för Ilsbo.
Ankomst till Lill-Gurkan med
tipsrunda i strålande väder

Jan-Erik berättade om platsen


Det rådde hög koncentration
vid tävlingsmomenten

Extrapoäng med rockringen lockade
men ingen lyckades!


Sidan uppdaterad 2018-07-31
© Högs Sockens Hembygdsförening