Evenemang 2018

Klicka på respektive bild nedan för att se den i större format.


Byvandring i Kungsgården

Årets byvandring skedde i den norra delen av Kungsgården. Där inkluderades också socknens idrottsplats Kungsvallen och dess fotbollsplaner. Första anhalten var sockenhärbret där Anders Andersson berättade om byggnaden lät oss se vad som fanns därinne.

Därefter gick vi längs den gamla byvägen och tittade på alla kvarvarande hus. Carl-Gustav Ohlsson, som växte upp i byn på 1940-talet, har skrivit ner egna minnen från byn som Vanja Persson läste i takt med att vi passerade byggnaderna. Deltagarna hade också egna minnen som de delade med sig till allmän uppskattning.

Vandringen avslutades vid Kungsvallen där vi togs emot av föreningens nuvarande ordförande Lars Brandelius. De utplacerade bänkborden passade perfekt för vårt medhavda fika. Under fikarasten berättade Anders Martinsson om sportklubbens historia och hur ekonomin ordnades genom sommarfesterna i Hallbo och senare logdanserna på Kilen. Kull-Björn Jonsson delgav oss också många egna minnen från föreningens tidiga år.

Som avslutning på kvällen fick vi gå in i klubbstugan och titta på prissamlingen och de många fotografier på fotbollslag som finns där.
Det gamla sockenhärbret
öppnades för visning

Bänkarna vid Kungsvallen vara
perfekta för kvällens fikastund

Extra trevligt att byns nyinflyttade
yngre generationen
deltog i vandringen

Många minnen berättades
från Sportklubbens barndom
och gamla fotografier hjälper till


Sidan uppdaterad 2018-07-31
© Högs Sockens Hembygdsförening