2015 års evenemang
2016 års evenemang
2017 års evenemang
PROGRAM 2018

Vid sommarevenemangen brukar vi samlas vid Macken i Åsak för samåkning om inget annat anges.
Vi återkommer med uppdateringar om sommarens programpunkter och kvällsvandringar.

ar
FEBRUARI
Tisdag 13 Församlingshemmet
vid Högs kyrka
kl 19.00
- FETTISDAGSTRÄFF -
I år välkomnar vi en favorit i repris. Det är allkonstnären Gök-Olle Jonsson, som knappast behöver någon närmare presentation. Han bjuder på mer och mindre sanna och otroliga historier, dikter och sånger. Han har också en medhjälpare denna gång, så vi vet inte var det hela tar vägen. Musiker deltar också med ackompanjemang och egen underhållning.
Som vanligt kommer det att serveras semlor med het mjölk och/eller kaffe.
MARS
Måndag 19 Församlingshemmet
vid Högs kyrka
kl 18.30
- MUSIK-CAFÉ -
Linda med kamrater från Matfors gästar oss denna kväll. Våra egna musikanter bidrar också till underhållningen. Håkan Persson leder allsången och bjuder på några roliga historier.
APRIL
Lördag 28 Bönhuset
Åsak kl 14.00
- CAFÉ BÖNAN -
Vi har öppet på Café Bönan i Åsaks fd Bönhus!
Passa även på att få en pratstund med vänner och bekanta över en kopp kaffe med Bönhusbakelse. Ca kl. 14.30 berättar Göte Bohman om de gamla bondgårdarna i Tåsta och Sigsta. Han har forskat om gårdarnas olika ägare från tidigt 1700-tal och om hur det gick till vid laga skiftet.
Efter caféets stängning kl. 16.00 är det årsmöte för Hembygdsföreningens medlemmar. Vi välkomnar givetvis nya medlemmar!
MAJ
Lördag 12-
Fd Bönhuset
Åsak
kl 11-15
- LOPPIS med SERVERING -
Café Bönan i Åsaks fd Bönhus håller öppet med servering av kôlbullar, smörgåsar och annat "go-fika"!
Ett flertal personer laddar upp med försäljning av diverse saker - både nytt och gammalt.
Välkomna att fynda och fika!
JUNI
Onsdag 13 Soptippen
Medskog
kl 15.00
- STUDIEBESÖK PÅ AVFALLSSTATIONEN -
Vi inleder sommaren med ett besök på kommunens avfallsstation. Personal på plats kommer att berätta om hur soporna hanteras och hur mer och mer kan återvinnas.
OBS! Tiden och ingen samling i Åsak.
Rapport
Onsdag 27 Macken
Åsak
kl 19.00
- AVRÄTTNINGSPLATSEN I VÅLSTA -
Att det funnits en avrättningsplats i Vålsta är känt. Men exakt var har den funnits? Landskapsarkeolog Ola Nilsson medverkar och berättar för oss om sin forskning om avrättningsplatser. Vi får även höra berättas om forna tiders avrättningar.
Rapport
JULI
Onsdag 11 Kyrkan
Hög
kl 19.00
- BYVANDRING -
I år tittar vi närmare på den del av Kungsgården som ligger på norra sidan av "Norrbovägen", där också Kungsvallens IP ingår. Har Du några egna minnen från byn eller idrottsplatsen, så kom gärna och delge oss övriga.
Rapport
Onsdag 25 Lintjärn
kl 19.00
- SOCKENKAMP -
Vi möter ilsboborna i den årligt återkommande sockenkampen. Det är Hög som står för värdskapet det här året. Vi samlas vid Lintjärn för att sedan ta oss en liten bit längre bort där vi kommer att mäta socknarnas förmåga i diverse kamper. Det gäller socknens ära. Ställ upp!

Rapport
AUGUSTI
Onsdag 8 Macken
Åsak
kl 18.30
- NORMANS LOGE -
Britt-Marie Norman har en samling av både gamla och ovanliga saker i familjens loge i Västerrå, där hon gör sommarfint varje år. Vi inbjuds att ta en titt på alla saker och uppleva en riktig nostalgitripp.
OBS! Tiden

Rapport
Onsdag 22 Macken
Åsak
kl 19.00
- SURSTRÖMMINGSFEST -
Traditionsenligt avslutar vi sommarens kvällsvandringar med en surströmmingsfest i fd Bönhuset, Åsak. Vi gör en resumé av sommarens evenemang och blickar framåt mot höstens aktiviteter. Våra spelmän underhåller med trevlig musik.
SEPTEMBER
Lördag 22 Fd Bönhuset
Åsak
kl. 11 - 15
- BASAR -
Vi kör en Basar även i år i fd Bönhuset och hoppas på att många ska komma och handla varor av oss. Vi i styrelsen bidrar med diverse hemproducerade och ätbara saker. Vill någon annan skänka något bakverk, grönsaker, frukt, handarbete e.d. så tar vi tacksamt emot detta. Har ni några användbara saker som ni kan tänka er att ge Föreningen för försäljning så går det också bra. Kontakta gärna någon av oss i styrelsen i förväg om ni vill skänka något eller om ni kan tänka er att ställa upp med lite handräckning i Bönhuset.
Annons
OKTOBER
NOVEMBER


Välkommen att delta i våra evenemang!

Nya aktiviteter för 2018 presenteras efter hand.
För mer information, kontakta föreningen per e-post
anders@martinsson.st


Sidan uppdaterad 2018-10-03
© Högs Sockens Hembygdsförening