Evenemang 2017

Klicka på respektive bild nedan för att se den i större format.


Byvandring i Tåsta och Sigsta

Som vanligt var det mycket god uppslutning av deltagre i årets byvandring. Regnet som kom i riklig mängd på eftermiddagen gjorde oss arrangörer osäkra på om vi skulle kunna genomföra denna kvällsvandring. Molnen började dock tunnas ut och lite ljusblå himmel blev också synlig framåt kvällen. Många förväntansfulla deltagare infann sig vid samlingspunkten, där veterantraktorer med vagnar anpassade för passagerare erbjöd skjuts. Det var en mycket kylig kväll och de som hade klätt sig efter almanackan fick ångra att den fodrade jackan var kvar hemma.

Anders Martinsson hade samlat mycket fakta om de båda byarna och kunde berätta om både folk och gårdar som inte längre finns kvar. Han visade även fotografier och kartor från gången tid. Vid passeringen hos paret Boman-Gustafsson fick vi stanna för att se på deras trädgårdsodlingar och även titta in i Sivs ateljé.

Vid gården Påls gjorde vi stopp för fikapaus. Där fick vi även titta in i den gamla 1700-talsgården och beskåda de lika gamla kakelugnarna som är byggda på smäckra träben. Vid Påls fick deltagarna höra Vanja Persson berätta om ett mord som skett i närheten för 170 år sedan. Som avslutning på kvällen gjordes ett besök i det gamla härbret som den kände konstnären Gösta Bohm en gång ägt och där han förmodligen målat några av sina tavlor.Den efterlängtade solen kikade fram en liten stund
medan vi tittade på trädgårdsodlingarna

En av de mycket gamla kakelugnarna
i Påls gammelgård


Många ville titta in i det gamla
härbret med tre våningar


Sidan uppdaterad 2017-07-18
© Högs Sockens Hembygdsförening