2014 års evenemang
2015 års evenemang
2016 års evenemang
PROGRAM 2017

Vid sommarevenemangen brukar vi samlas vid Macken i Åsak för samåkning om inget annat anges.
Vi återkommer med uppdateringar om sommarens programpunkter och kvällsvandringar.


FEBRUARI
Tisdag 28 Församlingshemmet
vid Högs kyrka
kl 19.00
- FETTISDAGSTRÄFF -
Vi kan äntligen bjuda på en av Högs sockens stoltheter i underhållningsbranschen på vår Fettisdagsträff: Ingela Söderlund!
Som ackompanjatör har hon med sig ingen mindre än Trygve Grindsäter.
Som vanligt kommer det att serveras semlor med het mjölk och/eller kaffe. Välkomna att lyssna till proffsig underhållning! Tryck på denna länk för mer utförlig annons: Annons
Tisdag 28 Församlingshemmet
vid Högs kyrka
ca 21.30
- MEDLEMSMÖTE -
Direkt efter ovanstående Fettisdagsträff kallas medlemmarna till föreningsmöte angående förnyelse av stadgarna.
APRIL
Lördag 29 Bönhuset
Åsak kl 14.00
- CAFÉ BÖNAN -
Vi har öppet på Café Bönan i Åsaks fd Bönhus!
Vid 14:30-tiden kommer Lennart Ersson att visa bilder och berätta om Norra Hälsinglands Järnväg eller "Bergsjö-koa" som den kallades i folkmun. Vi får även höra lite om Forsa-banan och Ostkust-banan.
Passa även på att få en pratstund med vänner och bekanta över en kopp kaffe med Bönhusbakelse.
Efter caféets stängning kl. 16.00 är det årsmöte för Hembygdsföreningens medlemmar. Vi välkomnar givetvis nya medlemmar!
Ett av ärendena på dagordningen gäller beslut om nya stadgar.
MAJ
JUNI
Onsdag 14 Macken
Åsak
OBS! tiden
kl 14.00
- STUDIEBESÖK VID PLANTSKOLAN -
Vi inleder sommaren med en utflykt Bjuråkers socken. Där får vi en guidad tur på plantskolan i Friggesund. För att vi ska få uppleva verksamheten i drift gör vi denna "kvällsvandring" på dagtid. Vi måste vara på plats i Friggesund senast kl. 15.00.
Rapport
Onsdag 28 Macken
Åsak
kl 19.00
- VALLVANDRING I GRANÅS-
Granås - högst belägna vallen i socknen - är en vall som ligger på gränsen mellan Forsa och Högs socknar. Bönder från båda socknarna har vallrättigheter där och sämjan har inte alltid varit så god. Anders Andersson och Petter-Börje guidar oss på turen och vi får höra berättas om hur det gick till förr i tiden och hur man till och med gick till kungs för att få sina rättigheter tillgodosedda.
Rapport
JULI
Onsdag 12 Macken
Åsak
kl 19.00
- BYVANDRING -
I år tittar vi lite närmare på byarna Tåsta och Sigsta. Vi gör en rundvandring och får ta del av lite historiska fakta. Här finns t.ex. en av traktens äldsta bevarade kakelugnar. Vi tar även en titt på det som en gång var konstnären Gösta Bohms ateljé. Vårt medhavda fika intar vi på någon lämplig plats. Har Du några egna minnen från byn, så kom gärna och delge oss övriga.
Rapport
Onsdag 26 Macken
Åsak
OBS! tiden
kl 18.30
- SOCKENKAMP -
Vi möter ilsboborna i den årligt återkommande sockenkampen. Det är Ilsbo som står för värdskapet den här gången och vi vet som vanligt inte vad som väntar oss.
Nu gäller det socknens ära igen. Ställ upp!
Rapport
AUGUSTI
Onsdag 9 Macken
Åsak
OBS! tiden
kl 18.30
- RUNDTUR I IDENOR -
Yngve Aronsson - känd bygdeforskare och författare - är vår guide och han kommer att visa oss några intressanta platser i östra delen och kustbandet av Idenors socken. Många i Idenor försörjde sig tidigare som fiskare men Yngve kommer också att berätta om levnadsvillkoren för torpare i socknen.
Rapport
Onsdag 23 Macken
Åsak
kl 19.00
- SURSTRÖMMINGSFEST -
Traditionsenligt avslutar vi sommarens kvällsvandringar med en surströmmingsfest i fd Bönhuset, Åsak. Vi gör en resumé av sommarens evenemang och blickar framåt mot höstens aktiviteter. Våra spelmän underhåller med trevlig musik.
SEPTEMBER
Lördag 23 Fd Bönhuset
Åsak
kl. 11 - 15
- BASAR -
Vi kör en Basar även i år i Bönhuset och hoppas på att många ska komma och handla varor av oss. Vi i styrelsen bidrar med diverse hemproducerade ätbara godsaker. Vill någon annan skänka något bakverk e.d. så tar vi tacksamt emot detta. Har ni några användbara saker som ni kan tänka er att ge Föreningen för försäljning så går det också bra. Kontakta gärna någon av oss i styrelsen i förväg om ni vill skänka något eller om ni kan tänka er att ställa upp med lite handräckning i Bönhuset.
OKTOBER
NOVEMBER


Välkommen att delta i våra evenemang!

Nya aktiviteter för 2017 presenteras efter hand.
För mer information, kontakta föreningen per e-post
anders@martinsson.st


Sidan uppdaterad 2017-09-25
© Högs Sockens Hembygdsförening