2013 års evenemang
2014 års evenemang
2015 års evenemang
PROGRAM 2016

Vid sommarevenemangen brukar vi samlas vid Macken i Åsak för samåkning om inget annat anges. OBS! Glöm inte fikakorgen!
Vi återkommer med uppdateringar om sommarens programpunkter och kvällsvandringar.

FEBRUARI
Tisdag 9 Församlingshemmet
vid Högs kyrka
kl 19.00
- FETTISDAGSTRÄFF -
Cia Olsson och Ulrika Beijer gästar oss och berättar bl.a. om teaterprojekten 1721 och Forsablått. Som vanligt kommer det att serveras semlor med het mjölk och/eller kaffe. Välkomna till en intressant berättarkväll! Tryck på denna länk för mer utförlig annons: Annons
Måndag 29 Församlingshemmet
vid Högs kyrka
kl 18.30
- MUSIKCAFÉ -
Den här gången är det Hamre Gille från Matfors som är gästartister. Sång och musik, roliga historier och allsång utlovas. Fika serveras som vanligt i pausen.
APRIL
Söndag 17 Fd Bönhuset
Åsak kl 14.00
- CAFÉ BöNAN -
Vi har öppet på Café Bönan i Åsaks fd Bönhus!
Under fjolåret gjordes en upprustning av lokalen. Nu har det tillkommit en praktisk serveringsdisk som vi ska ta i bruk för första gången. Kom och titta hur fint vi fått det inne i huset! Lite bildvisning har vi också under dagen.
Passa på att få en pratstund med vänner och bekanta över en kopp kaffe med Bönhusbakelse.
Efter caféets stängning kl. 16.00 kallas härmed Hembygdsföreningens medlemmar till årsmöte. Ärenden enligt stadgar. Vi välkomnar givetvis nya medlemmar att delta i mötet!
MAJ
Lördag 21-
-söndag 22
Fd Bönhuset
Åsak
kl 11-15
båda dagarna
- LOPPIS med SERVERING -
Café Bönan i Åsaks fd Bönhus håller öppet med servering av smörgåsar och annat "go-fika"!
Ett flertal personer laddar upp med försäljning av diverse saker - både nytt och gammalt.
Välkomna att fynda och fika!
Se mer utförlig annons här: Annons
JUNI
Onsdag 15 Macken
Åsak
OBS! tiden
kl 18.00
- STUDIEBESÖK HOS HÄGGS BILDEMONTERING -
Vi inleder sommaren med en utflykt till vår grannkommun i norr och till Häggs Bildemontering i Vattlång, Ilsbo. Vi får en guidad tur som startar kl. 18:30 vid entrén till reservdelslagret.
Onsdag 29 Macken
Åsak
kl 19.00
- YNGVE OLSSONS LOGE -
Yngve Olsson har en imponerande samling av gamla bruksföremål på sin loge i Kungsgården, Hög. Han kommer att visa oss runt bland alla prylar och förklara vad de har använts till.
JULI
Onsdag 13 Macken
Åsak
kl 19.00
- BYVANDRING -
I år hoppas vi på bättre väder och gör ett nytt försök med att titta lite närmare på byn Baldra och även en bit av Västanåker. Vi gör en rundvandring och får ta del av lite historiska fakta. Veterantraktorerna ställer förhoppningsvis upp med skjuts och vårt medhavda fika intar vi på någon lämplig plats. Har Du några egna minnen från byn, så kom gärna och delge oss övriga.
Onsdag 27 Macken
Åsak
kl. 19.00
- SOCKENKAMP -
Vi möter ilsboborna i den årligt återkommande sockenkampen. Det är Hög som står för värdskapet den här gången och vi lovar att bjuda på lite överraskningar. Kampplats i år är preliminärt vid fd Bönhuset i Åsak.
Nu gäller det socknens ära igen. Ställ upp!
AUGUSTI
Onsdag 10 Macken
Åsak
kl 19.00
- TUNABORG -
En fornhistorisk plats som använts till vad? Vi får kanske en förklaring av vår guide för kvällen Inga Blennå, som är arkeolog.
Onsdag 24 Macken
Åsak
kl 19.00
- SURSTRÖMMINGSFEST -
Traditionsenligt avslutar vi sommarens kvällsvandringar med en surströmmingsfest i fd Bönhuset, Åsak. Servering till självkostnadspris. Vi gör en resumé av sommarens evenemang och blickar framåt mot höstens aktiviteter. Våra spelmän underhåller med trevlig musik.
SEPTEMBER
Lördag 24 Fd Bönhuset
Åsak
kl. 11 - 15
- BASAR -
Vi kör en Basar även i år i Bönhuset och hoppas på att många ska komma och handla varor av oss. Vi i styrelsen bidrar med diverse hemproducerade ätbara godsaker. Vill någon annan skänka något bakverk e.d. så tar vi tacksamt emot detta. Har ni några användbara saker som ni kan tänka er att ge Föreningen för försäljning så går det också bra. Kontakta gärna någon av oss i styrelsen i förväg om ni vill skänka något eller om ni kan tänka er att ställa upp med lite handräckning i Bönhuset.
OKTOBER
NOVEMBER
Söndag 13 Fd Bönhuset
Åsak
ca kl. 12
- BOKSLÄPP -
Tingsplatsen i Hög som finns omnämnd i medeltida dokument har hittats vid arkeologiska undersökningar. Flera andra fynd har också gjorts, bland annat en järnåldersboplats. På söndag 13/11 kommer arkeolog Inga Blennå och presenterar rapporten ”MAKT OCH KULT I HÖG” (Rapport Länsmuseet Gävleborg 2016:17) med undersökningens resultat.
Presentationen sker efter gudstjänsten som sv. kyrkan håller i Ĺsaks fd bönhus denna dag. Detta är ett samarbete med Forsa-Högs församling samt Högs sockens hembygdsförening. Det kommer att finnas möjligheten att köpa rapporten vid tillfället.
Måndag 14 Församlingshemmet
vid Högs kyrka
kl 18.30
- MUSIKCAFÉ -
Det är populära Hamre Gille, med Linda, Bert och Ivar, som är gästartister. Sång och musik, roliga historier och allsång utlovas. Fika serveras som vanligt i pausen.
Tryck på denna länk för mer utförlig annons: Annons


Välkommen att delta i våra evenemang!

Nu har vi juluppehåll men nya aktiviteter för 2017 presenteras efter hand.
För mer information, kontakta föreningen per e-post
ka.ytterstrom@gmail.com


Sidan uppdaterad 2016-11-19
© Högs Sockens Hembygdsförening