Evenemang 2015

Klicka på respektive bild nedan för att se den i större format.


Sockenkamp

Så var det då dags igen. Vi peppade varandra vid samlingspunkten innan avresan mot Ilsbo och årets sockenkamp. Vi skulle åka till Hembygdsgården i Ilsbo men några ytterligare detaljer visste vi inte. Glädjande var att Hög ställde upp med ovanligt många deltagare och framförallt en hel del yngre personer.

Efter välkomnandet blev det en tipsrunda där alla fick delta och tävla individuellt. Sedan började själva sockenkampen som bestod av en "stor" Yatzy-match. Reglerna var desamma och socknarna fick tävla mot varann. Det visade sig att båda lagen hade duktiga Yatzy-spelare som visste att spelet går ut på mer än att kasta tärningar. Det blev en hel del strategidiskussioner under spelets gång! Inget lag lyckades få yatzy men båda fyllde liten och stor stege. Om det var lagets skicklighet i att kasta tärningar eller bra strategi, som gjorde att Hög avgick med klar seger, ska vara osagt. Efter denna kamp blev det fikapaus och alla deltagare blev bjudna på nygräddade kolbullar.

Det här var den 30:e sockenkampen mellan Hög och Ilsbo och Hög fick ett välförtjänt diplom med sig hem från kampen. Örjan Tjärnström berättade om alla byggnader som finns på området och vi bjöds att sedan gå runt och titta in i de olika husen. Det blev även prisutdelning till de som klarat tipsrundan bäst. Det var 4 personer som hade rätt svar på samtliga frågor - två från Ilso och två från Hög. Så där var vi tämligen jämngoda!

Innan deltagarna skingrades skulle en extra tävling genomföras. Fyra representanter för varje lag utsågs för att med förbundna ögon bilda en kvadrat av ett långt hopknutet rep. Även där klarade Hög uppgiften bättre än sina motståndare!
Med både tärningar och protokoll i storformat genomfördes årets kamp

Sören gräddar kolbullar i rykande fart

Högs lag får instruktioner om att med förbundna ögon bilda en kvadrat av ett långt rep


Sidan uppdaterad 2015-07-23
© Högs Sockens Hembygdsförening