Evenemang 2015

Klicka på respektive bild nedan för att se den i större format.


Byvandring

Regnet öste ner under dagen. Hur skulle det gå med byvandringen i kväll?
Vid 17-tiden vräkte regnet fortfarande ner och vi beslutade att ställa in kvällens vandring.

Vi i styrelsen åkte i alla fall till samlingspunkten för att se om det mot förmodan fanns några där. Döm om vår förvåning då vi räknade till nästan 20 förväntansfulla personer där!

En hel del förarbete för bildvisning och berättelser var redan ordnat så vi gick in i Bönhuset och gjorde den tänkta vandringen virtuellt. Anders Martinsson hade sin pc och projektor med sig och visade en kartskiss med alla fastigheter efter sträckan. Han hade även ett flertal gamla bilder på både människor och gårdar. Både Eva Martinsson och Margareta Andersson hade förberett berättelser om några av platserna längs byvandringen som de delgav oss. Flera andra av deltagarna kom också med kommentarer och frågor som i sin tur blev till trevliga små diskussioner.

Efter denna stillasittande byvandring plockades matsäcken fram och sedan visades en gammal kortfilm om en av Sveriges många luffare. Kvällen blev trots allt mycket lyckad men vi återkommer nästa år med ett nytt försök för vandring i den äkta naturliga miljön.
Anders fixade en virtuell vandring och berättade om de olika platserna i byn. Med modern teknik går det att få till "nödlösningar".

En hel del deltagare dök upp trots regnet och vi fick lyssna till vad många hade att berätta samt se på gamla bilder som digitaliserats.


Sidan uppdaterad 2015-07-23
© Högs Sockens Hembygdsförening