Evenemang 2014

Klicka på respektive bild nedan för att se den i större format.


Berättarkväll med Kjell Genberg

Kjell Genberg, född i Hälsingtuna och uppvusen i Hög, tillfrågades om att komma till Hög och berätta lite om sitt liv. Det skulle nog behövas mer än några timmar för att hinna med att berätta om det, men vi fick i alla fall höra om de större händelserna och om de små detaljer som var lite mer minnesvärda för Kjell.

Till Kjells berättelse hade Anders Martinsson gjort ett bildspel som gav mer liv åt orden. Då Kjell berättade om sin barn- och ungdomstid var det många av åhörarna som log och nickade igenkännande. Det ska väl inte undanhållas att det var en hel del rackartyg med i berättelserna!

Ett ungdomsliv som journalist vid lokaltidningen och sedan som sjöman på de sju haven fanns det mycket att berätta om. Och inte desto mindre av tiden som manager åt flera kända pop-grupper på 1960-talet. Men vi kan nog ana att många upplevelser inte lämpar sig för allmän berättelse! En krånglande rygg och en vadslagning ledde så småningom till författarskap. För att bättre kunna försörja sig arbetade han även som chefredaktör för flera tidningar bl.a. den populära ungdomstidningen Idolnytt. Porrlitteratur var populärt på 60-talet och Kjell tog chansen att skriva porrböcker under pseudomym. Bokserien Ben Hogan som Kjell skrivit är känd av många western-älskare. Efter det har det blivit både krominalromaner, biografier och andra faktaböcker. Kjell brukar kallas för "Sveriges meste författare" med 215 utgivna boktitlar. Och skrivandet är inte avslutat...
På en A4-sida får inte ens rubrikerna plats, på vad allt som denne man jobbat med

I fikapausen blev det gemytliga samtal

Många besökare ville gärna prata gamla barndomsminnen med Kjell


Sidan uppdaterad 2014-10-11
© Högs Sockens Hembygdsförening