Evenemang 2014

Klicka på respektive bild nedan för att se den i större format.


Sockenkamp mot Ilsbo

I år var det Hög som svarade för arrangemanget av sockenkampen mot Ilsbo. Kampplatsen var förlagd nära gränsen mellan de två socknarna, närmare bestämt på Överbovallen. Håkan Eriksson som äger en av vallstugorna där erbjöd oss att hålla till på tomten. En hel del stridslystna kämpar anslöt från både norr och söder.

Kvällens första kamp bestod av en uppvärmande match i ringkastning. Sedan blev det test av lagens bedömningsförmåga genom att gissa antal knappar i plastpåsar och en krocketmatch på ojämnt och ibland slutande underlag. Därefter följde några kunskapsprov varvat med ärtplockning.

Hög inledde med en bra insats i första deltävlingen. Ilsbo kom ikapp snabbt och trots att Hög gjorde bra ifrån sig på sista deltävlingen så var Ilsbos ledning alltför stor för att kunna passeras. Vi var två starka lag med stor kampvilja. Även om Ilsbo skrapade ihop fler poäng än Hög så var det ett tredje, oanmält och oinbjudet lag som blev kvällens klara segrare. De deltog inte ens från början utan envisades att vara med först i andra halvlek. Laget gick under namnet "småsve"!!!


Här är det precision som gäller!

Vid problemlösning finns det ofta olika teorier

Att gissa bilmärken engagerade de flesta


Sidan uppdaterad 2014-10-11
© Högs Sockens Hembygdsförening