2010 års evenemang
2011 års evenemang
2012 års evenemang
PROGRAM 2013

Vid sommarevenemangen brukar vi samlas vid Macken i Åsak för samåkning om inget annat anges.
Vi återkommer senare med mer detaljerade uppgifter om sommarens programpunkter och kvällsvandringar.

JANUARI
Måndag 28 Församlingshemmet
vid Högs kyrka
kl 18.30
- MUSIKCAFÉ -
Hudiksvalls Spelmanslag gästar oss denna kväll och bjuder på blandad musik. Håkan Persson är programledare och ordnar allsång. Han bjuder säkert på några roliga historier också. Däremellan blir det även lite allspel och naturligtvis en trevlig och behövlig fikapaus.
FEBRUARI
Tisdag 12 Församlingshemmet
vid Högs kyrka
kl 19.00
- FETTISDAGSTRÄFF -
Kvällens gästartist är Bernt Olsson, som bjuder på omtyckta sånger av bl.a. Dan Andersson. Bernt har börjat sjunga offentligt på senare tid och han är säkert bekant sedan förut för många högsbor. Och vi ska naturligtvis äta semlor i en sångpaus!
Rapport
MARS
Onsdag 27 Församlingshemmet
vid Högs kyrka
kl 18.30
- MUSIKCAFÉ -
Spelmännen bjuder på blandad musikunderhållning med folkmusik och moderna tongångar, allsång och allspel. En mycket folkkär, men tills vidare hemlig gästartist utlovas!
APRIL
Söndag 21 Bönhuset
Åsak kl 14.00
- CAFÉ BÖNAN -
Vi har öppet på Café Bönan i Åsaks Bönhus! I år har vi nöjet att kunna erbjuda våra besökare en unik filmupplevelse. Gunnar Olsson, son till läraren och kantorn Daniel Olsson, är en duktig filmfotograf och han har gjort en film om Edsta skola i Hög. Filmen har nåra år på nacken, så många av de som medverkar finns inte längre bland oss. Filmen startas kl. 15.00.
Passa även på att få en pratstund med vänner och bekanta över en kopp kaffe med Bönhusbakelse.
Efter caféets stängning kl. 16.00 är det årsmöte för Hembygdsföreningens medlemmar.
JUNI
Måndag 3 Bönhuset
Åsak
kl. 19.00
- MUSIKCAFÉ -
Den här gången bjuder vi på ett musik-café med extra krydda! Det är författaren Eric Björklund, född 1944 i Härnösand, som kommer och läser valda små delar ur sina böcker. Han skriver oftast små dikter på ångermanländska med anknytning till barndomen och upplevelser i bönhusvärlden. Det finns en hel del ironi som lockar till skratt i hans dikter!
Självklart blir det mycket musik - kvällen till ära då vi befinner oss i ett gammalt Bönhus - blir det en hel del glada väckelsesånger, där allsången får ljuda.
Ett musik-café erbjuder naturligtvis också kaffeservering.
Onsdag 12 Macken
Åsak
kl. 18.30
OBS! Tidpunkten
- RÅSJÖ och STRÄNGBETONG -
Vi inleder sommaren med att göra ett studiebesök vid Råsjö och Strängbetong, som får räknas till socknens större industrier. Personal på plats guidar oss runt på området och berättar om företagen och dess produkter. Rapport
Onsdag 26 Macken
Åsak
kl. 19.00
- YST-PÅ-ÅKERN -
Här gör vi studiebesök hos en modern bonde och mjölkproducent, den ende kvarvarande mjölkbonden i Hög. Det mesta styrs med elektronik och robotfunktioner. Men mjölkkorna är alldeles äkta!
Rapport
JULI
Onsdag 10 Macken
Åsak
kl. 19.00
- BYVANDRING -
I år tittar vi lite närmare på byn Frölland. Vi gör en rundvandring och får ta del av lite historiska fakta. Vårt medhavda fika intar vi på någon lämplig plats.
Har Du några egna minnen från byn, så kom gärna och delge oss övriga.
Rapport
Onsdag 24 Macken
Åsak
kl. 18.30
OBS! Tidpunkten
- SOCKENKAMP -
Vi möter ilsboborna i den årligt återkommande sockenkampen. Det är Ilsbo som står för värdskapet den här gången och vi vet som vanligt inte vilka överraskningar som väntar oss.
Nu gäller det socknens ära igen. Ställ upp!
Rapport
AUGUSTI
Onsdag 7 Kyrkan i Hög

OBS! Platsen
kl. 19.00
- KLOCKSTAPELN -
Har du varit in i klockstapeln i Hög? Dess vida stadiga fot består av ett stort utrymme som hyst mängder av saker genom tidernas lopp och det är inte tomt nu heller.
Vi blir guidade av Hannes Sundkvist som vet en hel del om vad som döljer sig i stapelns inre.
Rapport
Onsdag 21 Bönhuset
Åsak
kl. 19.00
- SURSTRÖMMINGSFEST -
Traditionsenligt avslutar vi sommarens kvällsvandringar med en surströmmingsfest i Bönhuset, Åsak. Servering till självkostnadspris. Våra spelmän underhåller med trevlig musik.
SEPTEMBER
Lördag 21 Bönhuset
Åsak
kl. 11 - 16
- BASAR -
På mångas begäran upprepar vi fjolårets Basar i Bönhuset och hoppas på att många ska komma och handla varor av oss även i år. Vi i styrelsen bidrar med diverse hemproducerade ätbara godsaker. Vill någon annan skänka något bakverk e.d. så tar vi tacksamt emot detta. Har ni några användbara sak som ni kan tänka er att ge Föreningen för försäljning så går det också bra. Kontakta gärna någon av oss i styrelsen i förväg om ni vill skänka något eller om ni kan tänka er att ställa upp med lite handräckning i Bönhuset.
Måndag 14 Bönhuset
Åsak
kl. 19.00
- EMIGRANTER från Hög -
Vi träffas för att undersöka om det finns intresse av att forska om de människor som utvandrat från Hög. Ganska många har emigrerat under de två föregående seklen och det skulle vara intressant att studera dessa livsöden närmare. Vi vet inte än vad reultatet av vår forskning leder till. Kan det bli en liten bok, en utställning eller något annat?
Har du några idéer eller känner till någon i socknen som emigrerat så kom och dela med dig! Du får givetvis komma för att bara lyssna vad andra säger också.
OKTOBER
Måndag 14 Församlingshemmet
vid Högs kyrka
kl 18.30
- MUSIKCAFÉ -
Denna kväll har vi nöjet att presentera en mycket lovande ung dragspelstalang! Det är Melvin Persson 10 år, som uppträder tillsammans med sin farfar och bjuder på medryckande takter.
Tryck på denna länk för mer utförlig annons: Annons
NOVEMBER
Måndag 18 Församlingshemmet
vid Högs kyrka
kl 18.30
- MUSIKCAFÉ -
Det kommer att bli en underhållande kväll då munspelaren Hans Ederborg gästar oss och framför egna och andras kända melodier på munspel. Våra övriga musikanter som kommer, överraskar oss säkert även de med gemensamma och egna uppträdanden. Håkan Persson har som vanligt några roliga historier på lager och musikanterna är inte sena att ta efter. Goofika.
Tryck på denna länk för mer utförlig annons: Annons


Välkommen att delta i våra evenemang!

Nya aktiviteter för 2014 presenteras i slutet av januari.
För mer information, kontakta föreningen per e-post
ka.ytterstrom@spray.se


Sidan uppdaterad 2013-12-02
© Högs Sockens Hembygdsförening