2009 års sommarprogram
2010 års evenemang
2011 års evenemang
PROGRAM 2012

Vid sommarevenemangen brukar vi samlas vid Macken i Åsak för samåkning om inget annat anges.
Vi återkommer senare med mer detaljerade uppgifter om sommarens programpunkter och kvällsvandringar.

FEBRUARI
Tisdag 21 Församlingshemmet
vid Högs kyrka
kl 19.00
- FETTISDAGSTRÄFF -
Kvällens gästartist är Olle Hillström, som delar med sig av sina funderingar och bjuder på egenkomponerade låtar. Olle är känd från bl.a. "Gula Hjälmarna". Och vi ska naturligtvis äta semlor!
Rapport
APRIL
Söndag 22 Bönhuset
Åsak kl 14.00
- CAFÉ BÖNAN -
Vi har öppet på Café Bönan i Åsaks Bönhus! Passa på att avnjuta en Bönhusbakelse med kaffe och och titta på bl.a. lite gamla bilder. Nya förstorade gamla foton kommer att monteras upp på skärmar.
Vi kör även ett bildspel med foton från våra senare års evenemang. Kom och se ifall ni själva är med på bilderna!
Efter caféets stängning kl. 16.00 är det årsmöte för Hembygdsföreningens medlemmar.
JUNI
Onsdag 13 Macken
Åsak
kl. 19.00
- BLAXÅS -
Vi inleder sommaren med att göra ett besök på toppen av Blacksåsberget. Vid gynnsam väderlek kan man se många mil bort över den norra delen av vårt landskap. Vi vandrar den enklare leden med bilväg ganska långt upp på västra sidan.
Rapport
Onsdag 27 Macken
Åsak
kl. 19.00
- DÅNSJÖN -
Vandring från Sör-Tanna till detta vackra område som ligger på gränsen mellan socknarna Forsa och Hög. Veterantraktorer kommer att delta med vagnar och bjuda på skjuts för de som så önskar.
Rapport
JULI
Onsdag 11 Macken
Åsak
kl. 19.00
- BYVANDRING -
I år tittar vi lite närmare på byn Edsta. En förhållandevis stor by för Hög, och som har mycket att beskåda. Vi gör en rundvandring och får ta del av lite historiska fakta. Vårt medhavda fika intar vi på någon lämplig plats. Har Du några egna minnen från byn, så kom gärna och delge oss övriga.
Rapport
Onsdag 25 Macken
Åsak
kl. 18.30
OBS! Tidpunkten
- SOCKENKAMP -
Vi möter ilsboborna i den årligt återkommande sockenkampen. Det är Hög som står för värdskapet den här gången och vi ska utkämpa fejden vid Västibäckskvarnen.
Nu gäller det socknens ära igen. Ställ upp!
Rapport
AUGUSTI
Onsdag 8 Macken
Åsak
kl. 19.00
- VELOCIPEDVERKSTA'N -
Här är ett eldorado för oss som gillar mekaniska prylar! Velociped är det gamla namnet för cykel och i denna verkstad i Hallsta har tiden stått stilla. Mekanikern Erik Larsson uppförde byggnaden på 1930-talet, bl.a. för att montera bilar som han köpte hem i byggsatser. Linbanorna i taket på verkstaden är värda en extra titt.

Rapport
Onsdag 22 Bönhuset
Åsak
kl. 19.00
- SURSTRÖMMINGSFEST -
Traditionsenligt avslutar vi sommarens kvällsvandringar med en surströmmingsfest i Bönhuset, Åsak. Servering till självkostnadspris. Våra spelmän underhåller med trevlig musik.
SEPTEMBER
Lördag 22 Bönhuset
Åsak
kl. 11 - 16
- BASAR -
Renoveringen av Bönhuset kostade mer än vad som fanns i kassan! Därför anordnar vi en Basar och hoppas på att många ska komma och handla varor av oss. Vi i styrelsen bidrar med diverse hemproducerade ätbara godsaker. Vill någon annan skänka något bakverk e.d. så tar vi tacksamt emot detta. Har ni någon bok eller användbar sak som ni kan tänka er att ge Föreningen för försöljning så går det också bra. Kontakta gärna någon av oss i styrelsen i förväg om ni vill skänka något eller om ni kan tänka er att ställa upp med lite handräckning i Bönhuset.
NOVEMBER
Måndag 5 Församlingshemmet
vid kyrkan
kl. 18.30
- MUSIKCAFÈ -
Musikgruppen Hamre Gille med Linda m.fl. underhåller och "Husbandet" bjuder på blandad musik - både folkmusik och modernare tongångar. Håkan Persson är programledare och ordnar allsång. Han bjuder säkert på några roliga historier också. Däremellan blir det även lite allspel och naturligtvis en trevlig och behövlig fikapaus.


Välkommen att delta i våra evenemang!

För mer information, kontakta föreningen per e-post
mr.olov@telia.com


Sidan uppdaterad 2012-11-10
© Högs Sockens Hembygdsförening