2007 års vårprogram
2007 års sommarprogram
2008 års evenemang
PROGRAM 2009

Vid sommarevenemangen brukar vi samlas vid Macken i Åsak för samåkning om inget annat anges.

JANUARI
Måndag 26 Församlingshemmet
vid Högs kyrka
kl 19.00
- MUSIK-CAFÉ -
Som framgår av titeln blir det i första hand musik. Vi får också vädra våra lungor med allsång. Håkan Persson är programvärd och han brukar kunna liva upp stämningen både med sin sångröst och lite roliga historier.
Men ett musik-café är inte enbart musik - vi ska göra oss tid att fika och prata med varann också. Nykokt kaffe eller te med dopp serveras. Välkommna!
FEBRUARI
Tisdag 24 Församlingshemmet
vid Högs kyrka
kl 19.00
- FETTISDAGSTRÄFF -
Kvällens dragplåster blir Erik "Västnängarn" Nilsson som kommer att berätta några gamla minnen och episoder för oss. Givetvis så blir der sedan servering av semlor med tillbehör och musikunderhållning.
Rapport
MARS
Tisdag 10 Församlingshemmet
vid Högs kyrka
kl 19.00
- BILDKVÄLL -
Anders Martinsson plockar fram några nykomlingar av de hopsamlade gamla bilderna från trakten. Visning sker på storbild. Välkommen att titta och kanske just Du kan bidra med ytterligare fakta runt någon av bilderna. Servering.
APRIL
Söndag 26 Bönhuset
Åsak
kl 14.00
- CAFÉ BÖNAN -
Vi öppnar Café Bönan för en dag igen i Åsaks Bönhus. Kom och träffas vid en kaffetår med bönhusbakelse.
Kl. 15.00 berättar Anders Martinsson om högssonen Georg Bladini. Tack vare Bladinis dagböcker finns många skildringar av vår hembygd bevarade. Bladinis sonson Ingvar har donerat de handskrivna böckerna till Högs Hembygdsförening och anteckningarna från sommaren 1927 har nu sammanställts med tillhörande fotografier i ett häfte som har premiärförsäljning denna dag.
Högssockens spelmanslag underhåller mellan varven.

Efter caféets stängning kl. 16.00 blir det årsmöte för Hembygdsföreningens medlemmar.
JUNI
Onsdag 10 Macken
Åsak
kl 19.00
- MUSIK I SOMMARKVÄLL -
Vi inleder sommaren med en sång- och musikkväll i Bönhuset. Servering.
Rapport
Onsdag 24 Macken
Åsak
kl 19.00
- "TRAKTORRALLY" MED UTFLYKT TILL LINTJÄRN -
Vi upprepar fjolårets "vandring" med veterantraktorer. Den här gången styr vi kosan mot Lintjärn, där vi bjuder deltagarna på grillad korv.
Rapport
JULI
Onsdag 8 Macken
Åsak
kl 19.00
- BYVANDRING -
I år tittar vi lite närmare på byn Hjortsta. Vi gör en rundvandring i byn och får ta del av lite historiska fakta. Har Du några egna minnen från byn, så kom gärna och delge oss övriga.
Rapport
Onsdag 22 Macken
Åsak
OBS! tiden
kl 18.30
- SOCKENKAMP -
Vi möter ilsboborna i den årligt återkommande sockenkampen. Det är Ilsbo som står för värdskapet den här gången och vi vet som vanligt inte vad som väntar oss.
Nu gäller det socknens ära igen. Ställ upp!
Rapport
AUGUSTI
Onsdag 5 Macken
Åsak
OBS! tiden
kl 18.30
- UTFLYKT TILL STENSÖN -
Ibland gör vi en utflykt utanför vår sockengräns, och nu är det dags igen. Den här gången åker vi till Stensön och tittar på vindsnurrorna som producerar elström. Utflyktsmålets namn syftar på en ö men det blir ingen båtfärd och vi kommer att ha fast mark under fötterna hela kvällen. En mycket vacker plats, säger de som redan varit dit.
Rapport
Onsdag 19 Macken
Åsak
kl 19.00
- SURSTRÖMMINGSFEST -
Traditionsenligt avslutar vi sommarens kvällsvandringar med en surströmmingsfest i Bönhuset, Åsak. Servering till självkostnadspris. Våra spelmän underhåller med trevlig musik.
SEPTEMBER
Måndag 28 Bönhuset
Åsak
kl 18.30
- MUSIK-CAFÉ -
Sång- och musikkväll med servering av kaffe eller te och smörgåsar blir det denna kväll. Ett flertal musiker kommer att uppträda i olika sammansättningar. Dessutom kommer några vokalister, både manliga och kvinnliga, att bjuda på sång. Vi har även förmånen att få Håkan Persson som presentatör och allsångsledare. Han kommer säkert att förgylla kvällen med några roliga historier också!
OKTOBER
Måndag 26 Församlingshemmet
vid Högs kyrka
kl 18.30
- MUSIK-CAFÉ -
Denna kväll blir det underhållning av bl.a. den kände traktorspelmannen Olle Hemmingsson från Jämtland och Linda med spelmän från Matfors. Lite allsång med Håkan Persson ska vi också hinna med. Och fika förstås!
Se även affisch här


Välkommen att delta i våra evenemang!

För mer information, kontakta föreningen per e-post
mr.olov@telia.com


Sidan uppdaterad 2009-11-21
© Högs Sockens Hembygdsförening