Evenemang 2013

Klicka på respektive bild nedan för att se den i större format.


Sockenkampen

Vi var ett litet men taggat gäng som åkte från Hög till Ilsbo för att göra upp i årets sockenkamp. Bara några dagar innan kampen, fick vi reda på att det var på Lillhäståsvallen som vi skulle samlas. Ilsboborna tog emot oss med glada miner. De var betydligt fler och hade ganska många barn och ungdomar med bland sina deltagare, så vi kände oss lite underlägsna.

Efter första deltävlingen med bollkastning ledde vi dock. Träffsäkerhet med bollar var det genomgående temat för kvällen. Andra deltävlingen gick riktigt dåligt för Hög - men det gick å andra sidan inte mycket bättre för Ilsbo heller.

Nästa moment var att kasta bollar genom några hål i en uppsatt plankvägg. HT:s fotograf som fanns på plats, ställde sig helt fräckt bakom planket för att fotografera de tävlande genom ett av hålen. Fotografen hävdade att det var tämligen riskfritt - och det var det!

Den sista bolltävlingen var ett konststycke i balansering. Anordnarna av tävlingen hade tillbringat stor del av gårdagen med att tillverka denna tingest till labyrint. Här utmärkte sig några personer i varje lag som riktiga hejare på att kunna balansera en boll.

Efter en skön kaffepaus, där vi gladeligen konstaterade att det inte var särskilt många myggor eller knott i farten, blev det en tipspromenad med frågor om allt möjligt och omöjligt. Ilsboborna brukar för det mesta slå oss i kunskapsfrågor - och den här gången var inget undantag - men vid totalsummering av de olika grenarna visade det sig att Hög ändå hade skrapat ihop flest poäng och räknades därför som segrare för året. Ett fint diplom med specialskriven dikt för kvällen tilldelades båda lagen.


Koncentrationen är hög inför den första tävlingsgrenen

Det här var nog det svåraste tävlingsmomentet

HT:s fotograf hade inte någon tilltro till lagens träffsäkerhet!

Balansen var mycket bättre än träffsäkerheten
men det gällde att bollen inte
fick studsta ur hinken heller


Sidan uppdaterad 2013-08-14
© Högs Sockens Hembygdsförening