Evenemang 2012

Klicka på respektive bild nedan för att se den i större format.


Sockenkamp

Svarta moln tornade upp sig sent på eftermiddagen och några regnstänk kom på bilrutan då vi åkte till samlingspunkten. En del avskräcktes troligen pga väderleken men vid årets kampplats, som var förlagd till Västibäcken, kom inte en droppe regn. Vi befann oss precis på rätt sida om regngränsen. Det som var riktigt förvånande var att mygg och knott inte heller störde oss denna kväll.

De tappra som vågade både trotsa eventuellt regnväder och möta den andra socknens motstånd, erbjöds både att röra på kroppen och gnugga geniknölarna. Inledningsvis berättade Olle och Anders om Västibäckens historia och deltagarna fick göra en rundvandring i kvarnbyggnaden. Anders hade även satt upp foton och informationstexter på väggarna.

Den egentliga kampen började därefter lite lätt med bollkastning - inte på varandra utan med precision i utställda hinkar. Bollkastningen fortsatte även i nästa moment men nu med en personlig bollfångare som skulle ta bollen i en liten hink.

Stafetter sätter fart på tävlingsnerverna och är underhållande för publiken. Så den tredje tävlingsgrenen gick ut på att bära vatten i små tunna plastmuggar och fylla flaskor. Till hjälp hade man också en papperstallrik. Grenen poängsattes både för snabbhet och för mängd vatten i flaskorna. Efter dessa tre grenar var Hög i klar ledning men nu skulle det bli kunskapsfrågor och där brukar Ilsbo konstigt nog ha ett visst övertag. Det här året visade faktiskt högsborna att det inte är helt tomt i "fårskallarna"!

Vid sista tävlingsmomentet fick lagen uppdrag att sätta upp flaggor framför en hembygdsgård. Båda lagen fick en modell att jobba med och sätta upp olika länders flaggor på åtta stänger i en allé och flaggorna skulle placeras i en riktig heraldisk ordning. Det här var en mycket svår nöt att knäcka för båda lagen. Att smygande spejare skickades ut från båda håll för att spionera på motståndarlagets förslag hjälpte föga!
Här gällde det att få studsbollarna att landa i en hink

I vattenlöparstafetten blev det både fart och lite nervpirr

Högsborna hade bryderier med flaggningen - men det var de inte ensamma om


Sidan uppdaterad 2012-08-31
© Högs Sockens Hembygdsförening