Evenemang 2012

Klicka på respektive bild nedan för att se den i större format.


Kvällsvandring till Blacksås

Under vår bilfärd mellan Käxbovallen och Svartvallen började små men många regndroppar att falla. Vi var lite oroliga att regnet skulle tillta men det blev i stället uppehållsväder lagom tills vår vandring skulle börja. Vi valde den flackare och därmed lättare vandringsleden upp till toppen. Det blev en alldeles tillräcklig kvällspromenad ändå.

Då vi kom upp till högsta toppen kändes det helt i sin ordning att stanna upp en stund och läsa den information som finns på en tavla där. Vi fortsatte därefter fram till utsiktsplatsen ovanför stupet. Efter att ha tittat på den hänförande utsikten och diskuterat med varandra om vilka platser, vägar m.m. som vi såg, så smakade vår medhavda matsäck alldeles utmärkt. Eva Martinsson berättade några sägner och skrönor med anknytning till Blacksåsberget och Gruvfrun som påstås bebo berget.

Klockan var ganska mycket innan vi var hemma igen men sommarnätterna i mitten av juni månad är ljusa och trots de inledande regndropparna så blev det en mycket vacker och stämningsfull kväll.
Trots dis var utsikten milsvid. Jättens vattenfyllda fotspår vid vallen syns tydligt.

Eva läser en sägen om Gruvfrun.

Vandringsleden är väl trampad så det är inga svårigheter att hitta rätt.


Sidan uppdaterad 2012-07-13
© Högs Sockens Hembygdsförening